Виртуален ПОС терминал

Виртуален ПОС терминал – предимства за Вашия бизнес

Ако в зората на интернет мрежата се използваше само за да се свържете с потенциален купувач и да намерите начин да уредите плащането, днес е въпрос не само на престиж, но и на правилно развитие на бизнеса да разполагате с виртуален ПОС терминал за директни плащания с банкова карта в своя онлайн магазин. В следващите редове ще поговорим, за това, какво е виртуален ПОС терминал, какви предимства може да даде на вашия бизнес и още няколко детайла, които е добре да знаете.

Виртуален ПОС терминал | Texim Bank

Какво е виртуален ПОС терминал

Както имате физически ПОС терминал във физическия си магазин, така можете да разполагате с виртуален ПОС терминал в онлайн магазина си – и в двата случая ще приемате разплащания чрез кредитна или дебитна карта.
Точно както физическия, вашият виртуален ПОС терминал е начин за плащане, което позволява да приемате картови транзакции, инициирани от купувача. Тоест клиентът си поръчва продукт или услуга от вас и заедно използвате виртуален ПОС терминал – клиентът пожелава плащане чрез картата си, а вашата обслужваща банка го одобрява и вие приемате поръчката.

Ето какви са предимствата за вашия бизнес от използването на виртуален ПОС терминал:

За да е лесно за клиента

Тъй като всички пазаруваме онлайн, знаем, че днес всичко, което трябва да направим в интернет, е да добавим артикули (стоки или услуги) в кошницата, след което да бъдем пренасочени към следващата стъпка, а именно изборът дали да платим при доставката  или да платим веднага с банкова карта през виртуален ПОС терминал. Точно това е мястото, в което клиентите ви, предпочитащи незабавно плащане, ще имат нужда от вашия виртуален ПОС терминал.

Всеки търговец знае, че колкото по-лесно пазарува клиентът, толкова повече продажби ще бъдат осъществени. В същото време с всяка изминала година процентът на хората, които използват виртуален ПОС терминал, за да правят покупки нараства с около 1,4% в световен мащаб. Съгласно статистика на БНБ през 2022 г. сумата на приети плащания в интернет с карти се е увеличила с над 50% спрямо предходната, като тенденцията е темповете да се запазят, дори увеличат през следващите години.Наличието на виртуален ПОС терминал ще направи покупката значително по-бърза и лесна за клиентите ви. Те могат да направят поръчката и да извършат плащането наведнъж, като напълнят своята кошница и да въведат информацията за банковата си карта във вашия виртуален ПОС терминал. Оттук нататък остава само да изчакат доставката или да използват услугата, която са заплатили, без да имат повече ангажименти.
Интегрирането на виртуален ПОС терминал в един онлайн магазин значително разширява възможните източници на плащане и намалява времето на процеса за плащане, като същевременно предоставя допълнителна сигурност. Това означава, че вашият виртуален ПОС терминал ще направи много по-кратък пътя от посетител на сайта до купувач на предлаганите от вас стоки и услуги. В този ред на мисли е добре да споменем, че една от тайните на успешния виртуален ПОС терминал е в големия брой кредитни и дебитни карти, с които може да оперира. Колкото повече възможности предлага един виртуален ПОС терминал, толкова повече клиенти ще могат да се възползват от него и това определено ще се отрази положително на бизнеса ви.

Възможност за интегриране в различни платформи

Едно от най-важните предимства на използването на собствен виртуален ПОС терминал е удобството за продавача.  Интегрирането на виртуален ПОС терминал е възможно с множество платформи за електронна търговия, което означава, че можете да поставите такъв на почти всеки един електронен магазин, който вече притежавате. Ако сте проектирали вашия онлайн магазин по специфичен начин и бихте искали възможност да въведете безпроблемно и органично виртуален ПОС терминал, имате пълната свобода да го направите. Освен това, на всяко удобно място на уебсайта могат да бъдат поставени различни връзки и бутони за плащане с виртуален ПОС терминал, което значително улеснява вашите клиенти да стигнат до страницата за плащане.

Удобство за търговеца

Виртуален ПОС терминал | Texim Bank

Едно от най-големите удобства за търговците е, че интегрирането на виртуален ПОС терминал дава възможност да извършвате продажби денонощно и без никакво прекъсване и да генерирате приходи, без да се налага да ангажирате персонал. Вашият магазин ще стане още по-автоматизиран и ще има нужда от по-малко внимание от ваша страна.
Наличието на виртуален ПОС терминал ви дава едно важно предимство: възможност за следене на плащания в реално време. Не се налага да чакате да получите плащанията при доставка с наложен платеж, нито банковите преводи. Когато разполагате с виртуален ПОС терминал, можете във всеки един момент да виждате не само поръчките, но и плащанията по тях, което ще облекчи значително работата ви във вашия онлайн магазин.
Не на последно място, възможността да наблюдавате постъпилите плащания и начина, по който ще ги виждате чрез вашия виртуален ПОС терминал, ще ви помогне да получите по-лесна и добра отчетност във фирмата, което е условие не само за контрол над бизнеса, но и за анализ на продажбите и изграждане на по-добра стратегия за развитие.

За повишаване на конкурентоспособността

В съвременния свят онлайн продажбите растат с главоломна скорост всяка година и ако не предлагате на клиентите си възможно най-много и съвременни удобства, скоро ще отпаднете от надпреварата с конкурентите си.
Съгласно данни на МВФ за 2022 г. България се нарежда на трето място с 31% по ръст на електронната търговия в проучване проведено сред 37 държави в Европа.
Наличието на виртуален ПОС терминал ще направи вашият онлайн магазин далеч по-привлекателен за посетителите и много по-лесно ще ги превърне във ваши клиенти, с което ще движитебизнеса ви напред.
Освен това, интегрирането на виртуален ПОС терминал във вашия електронен магазин ще го направи много по-съвременен, ще разкрие вашата ангажираност към предлагането на добри стоки и услуги и по този начин ще внуши повече доверие у вашите бъдещи клиенти. Това ще ви изведе една стъпка напред в съревнованието с конкурентите ви.

Виртуален ПОС терминал | Texim Bank

За спестяване на време и средства

Вече споменахме, че с внедряването на виртуален ПОС терминал ще имате възможността да правите денонощни продажби, без да ангажирате служител за тази цел.
Но използването на виртуален ПОС терминал може също така да намали разходите за изпращането на стоки с наложен платеж, което може да се окаже съществена икономия за вашия бизнес.
Голям процент от клиентите, избрали да платят с наложен платеж при доставка, впоследствие не взимат своите поръчки, което генерира допълнителни логистични разходи за бизнеса ви, които бихте могли да избегнете чрез въвеждането на плащания чрез виртуален ПОС терминал.

Виртуален ПОС терминал от Тексим Банк

Когато поръчате виртуален ПОС терминал от Тексим Банк, вие получавате:

  • Най-високо ниво на защита от измамни плащания чрез EMV 3DS виртуални терминали.
  • Възможност да приемате плащания с VISA, MasterCard, VISA Electron, V-pay и Maestro, BCard.
  • Съвместимост с най-популярните e-commerce системи.

За повече информация за виртуален ПОС терминал от Тексим Банк се свържете с нашите консултанти на +359 2 903 55 00 или 0700 10 115.