Рефинансиране на ипотечен кредит

Ако вече имате ипотечен кредит за новото си жилище или за друга цел, трябва да знаете, че условията по него не са окончателни. Винаги имате възможност да предоговорите нови, по-изгодни и удобни за вас условия – например да намалите вноските, да съкратите срока на изплащането, или да договорите други промени в първоначалните параметри. Ако вашата обслужваща банка не се е съгласила да предоговори условията ви, за тази цел имате нужда от банков продукт, конкретно предназначен за рефинансиране на ипотечен кредит… Какво точно представлява рефинансиране на ипотечен кредит? Кога и как можете да се възползвате от него? Защо да потърсите рефинансиране на ипотечен кредит от Тексим Банк?

Какво означава рефинансиране на ипотечен кредит?

Рефинансиране на ипотечен кредит означава, че по същество заменяте текущата си ипотека с нова към друга банка, при различни, по-изгодни за вас условия спрямо текущите. Банката, която ви предоставя рефинансиране на ипотечен кредит, използва сумата на новия кредит, за да изплати този, който вече имате. Така оставате само с един кредит, едно месечно плащане и една ипотека.

Кога да потърсите рефинансиране на ипотечен кредит?

Рефинансиране на ипотечен кредит
 • Можете да потърсите рефинансиране на ипотечен кредит заради по-добра лихва и срок на погасяване, за да получите по-малка сума за връщане и/или по-ниска месечна вноска в момент, в който това е важно за вас.
 • Рефинансирането на ипотечен кредит може да удължи изплащането и съответно да намали месечните вноски.
 • Рефинансиране на ипотечен кредит може да се използва и за замяна на недвижимия имот, който обезпечава кредита или поделяне на собствеността с друго лице, което ще бъде солидарно отговорно с вас за погасяване на кредита.
 • Понякога може да използвате рефинансиране на ипотечен кредит, за да обедините два или повече кредита, при което ще останете само с едно задължения и една вноска за плащане, което е несъмнено удобство. Разбира се, такова рефинансиране на ипотечен кредит може да ви донесе и някои от другите ползи – намаляване на месечната вноска или общият лихвен разход.
 • Рефинансиране на ипотечен кредит е добра идея, когато имате нужда от допълнително финансиране. Вместо да теглите втори кредит, можете да рефинансирате стария и да получите всичко, което желаете, с един единствен заем и една погасителна вноска.

Можете да се обърнете към консултантите на Тексим Банк при всяка друга ситуация, в която се интересувате от рефинансиране на ипотечен кредит.

Какви са ползите от рефинансиране на ипотечен кредит?

Прибягването до рефинансиране на ипотечен кредит може да ви донесе много ползи. Някои от тях са:

 • Постигане на по-изгодни ценови условия. При рефинансиране на ипотечен кредит може да се предоговорят лихвен процент и други разходи, свързани с кредита, в съответствие с действащите пазарни условия…
 • Намаляване на крайната сума за връщане към банката. При предоговаряне на ценовите условия при рефинансиране на ипотечен кредит може да спестите пари, като в крайна сметка намалите общата сума за връщане. Същият ефект може да се постигне и при намаляване на срока на изплащане при рефинансиране на ипотечен кредит.
 • Намаляване на месечните вноски. При рефинансиране на ипотечен кредит може да договорите нови условия, с които да намалите размера на месечните плащания по заема.
 • Съкращаване на срока на кредита. При рефинансиране на ипотечен кредит срокът на заема може да се намали, без това да се отрази съществено на размера на месечните вноски.
 • Обединяване на вноски. Ако използвате рефинансиране на ипотечен кредит за обединяване на няколко кредита, ще получите удобството да изплащате само една вноска месечно.

Как се получава одобрение за рефинансиране на ипотечен кредит?

Рефинансиране на ипотечен кредит

При разглеждане на заявлението за рефинансиране на ипотечен кредит в Тексим Банк вземаме предвид всички индивидуални особености за конкретния кредит и клиент. Така можем да предложим най-добрата персонална оферта за рефинансиране на ипотечен кредит, за да помогнем да направите правилния избор.

При одобряване на рефинансиране на ипотечен кредит ще вземем под внимание стандартните изисквания, които определят възможността за безпроблемното му погасяване – кредитна история, доходи разходи, стойност на имота и др…

Кандидатстването за рефинансиране на ипотечен кредит е максимално улеснено, тъй като в Тексим Банк се стараем да осигурим бързо и ефективно обслужване на клиентите си.

Може ли да получите рефинансиране на ипотечен кредит, взет от друга банка

Да, в Тексим Банк имате възможността да получите рефинансиране на ипотечен кредит, който сте взели от друга банка. За тази цел няма нужда да посещавате предишната си банка. След като получите одобрение за рефинансиране на ипотечен кредит, Тексим Банк осъществява изплащането на остатъка от заема ви към другата банка, която от своя страна има ангажимент да заличи действащата в нейна полза ипотека, с което деловите ви отношения с нея се прекратяват.
При разглеждане на искане за рефинансиране на ипотечен кредит в Тексим Банк, ние ще вземем предвид текущите договорени условия с досегашната ви обслужваща банка, за да можем да ви предложим възможно най-добрата оферта .

Изгодно рефинансиране на ипотечен кредит от Тексим Банк

Освен че ще получите персонална оферта за рефинансиране на ипотечен кредит, в Тексим Банк можете да направите рефинансирането още по-изгодно за вас, ако:

 • Получавате превод на доходите си по сметка в банката.
 • Използвате кредитна карта без месечни и годишни такси от Тексим Банк.
 • Сключите индивидуална застраховка „Живот“.

Можете да използвате калкулатора, за да изчислите приблизителните условия по търсеното от вас рефинансиране на ипотечен кредит. Все пак имайте предвид, че вашата индивидуална оферта може да бъде още по-изгодна, затова препоръчваме да се свържете с наш консултант в банковия офис, онлайн чрез формуляра за запитване или по телефона.

Как да кандидатствате за рефинансиране на ипотечен кредит в Тексим Банк

Рефинансиране на ипотечен кредит

Можете да получите персонална оферта за рефинансиране на ипотечен кредит в Тексим Банк по няколко начина:

 1. Онлайн. Попълнете онлайн формуляра за запитване за кредит на нашия сайт и получете първоначална оферта.
 2. В офис на Тексим Банк. Посетете най-близкия до вас офис на банката и получете лична консултация от наш служител. Можете да използвайте сайта ни, за да запазите час за консултация и да не губите от времето си.

При възникнали въпроси можете да се свържете с нас на телефони 02/903 55 00 или 0700 10 115.