Обмен на валута

Продуктът обмен на валута в Тексим Банк е създаден изцяло в услуга на нашите настоящи и бъдещи клиенти. Когато възнамерявате да пътувате в чужбина или ви предстои международна сделка, винаги ще имате нужда от добър курс за обмен на валута, за да се подготвите добре за предстоящото събитие и да получите възможно най-много за парите си. За да сте сигурни, че получавате най-изгодния обмен на валута, добре е да знаете повече за възможностите, които тази услуга предлага.
В Тексим Банк работим с най-популярните европейски и световни валути: EUR, USD, GBP, CHF, SEK, DKK, NOK, JPY, TRY и CAD. Ето какво още ще получите при нас.

Какво е обмен на валута

Обмен на валута

Можете да мислите за обмен на валута като за покупка или продажба на чуждестранна валута, за която се плаща с друга валута.

Като начало курсовете за обмен на валута са изключително динамични и стойностите им постоянно се променят. Те означават стойността на валутата на една държава спрямо валутата на друга и се установяват преди всичко в зависимост от икономическото състояние на съответната държава във всеки един момент. На практика валутните курсове могат да се променят буквално на всяка минута. Тези промени понякога са незначителни, друг път са драстични, но при всяко положение влияят на вашия обмен на валута.

Банките обаче актуализират стойностите на валутните курсове веднъж на всеки работен ден, така че при обмен на валута можете да разчитате на съответния курс само в рамките на деня. Дали на следващия ден ще е по-висок или по-нисък, е трудно да се предвиди от хора без сериозни икономически познания.

Защо курсът на валутата е важен при обмен на валута

Курсът на валутата реално погледнато е цената, която ще трябва да платите, за да си „купите“ желаната от вас валута. И тъй като курсовете често се променят, вашият обмен на валута може да бъде по-изгоден или по-неизгоден в различните дни.

В България към момента единствените непроменени курсове за обмен на валута са свързани с еврото, за което имаме винаги еднакви стойности.

Видове курсове при обмен на валута

При обмен на валута всяка банка или обменно бюро предлага два различни курса: курс, по който продава съответната валута, и курс, по който я купува. Освен това, в Тексим Банк можем да предложим различни курсове за обмен на валута по касов или безкасов път.

Имайте предвид това, когато имате нужда от обмен на валута и търсите изгодни курсове. Внимавайте дали сравнявате курсовете, от които имате нужда и по които ще бъдете таксувани. Тъй като между курс купува и курс продава има разлики, погрешно подбраната информация може да доведе до изненади, когато пристъпите към обмен на валута.

Обмен на валута по изгоден курс

Обмен на валута

Курсовете за обмен на валута се определят индивидуално от всяка банка или обменно бюро. Вместо да обикаляте в търсене на изгоден курс, много по-лесно е да отидете направо в доверена банка, където сте сигурни, че ще получите изгоден обмен на валута.

В Тексим Банк винаги предлагаме изгодни курсове за обмен на валута, за да се грижим добре за вашите авоари. Съобразяваме курсовете с международните валутни пазари, за да бъдат актуални и да ви дадем възможност за адекватна продажба или покупка на валута.

Освен това, ще бъде още по-изгодно за вас да направите обмен на валута в Тексим Банк, ако вече сте наши клиенти.

За още по-голямо улеснение на клиентите ни предлагаме различни курсове за касов и безкасов обмен на валута. Това ви позволява да намерите най-удобния за вас начин, но и да се възползвате от още по-добри предложения и да управлявате максимално добре средствата си.

Обмен на валута без такси и комисионни

В Тексим Банк можете да направите обмен на валута, без да плащате допълнителни такси и комисионни. Като банкова институция, която се грижи за интересите на своите клиенти и държи на прозрачните отношения помежду ни, ще закупим вашата валута и ще ви предложим валута за покупка, без да натоварваме излишно бюджета ви.

Обмен на валута в банката

Можете да потърсите обмен на валута във всеки офис на Тексим Банк. Можете предварително да разгледате курсовете ни на сайта ни или да ни посетите на място в най-удобния за вас офис.

Напомняме, че всеки курс за обмен на валута е валиден само в рамките на същия ден. Курсът може да е различен за всеки един ден, въпреки че разликите могат да са нищожни.

Обмен на валута чрез онлайн и мобилно банкиране

Обмен на валута

Тексим Банк ви дава възможността да направите обмен на валута и по безкасов път. За тази цел можете да използвате нашите системи за онлайн банкиране или за мобилно банкиране.

Курсовете за обмен на валута при онлайн или мобилно банкиране могат да бъдат по-изгодни за вас, тъй като не изискват пряката намеса на нашите служители. Препоръчваме да използвате платформите ни не само за изгоден обмен на валута, но и за да следите по-лесно сметките си, да правите плащания по всяко време и на всяко място и да разполагате с парите си, без нуждата да посещавате всеки път офис на банката или да теглите пари в брой.

За да направите обмен на валута чрез онлайн и мобилно банкиране, следвайте стъпките в приложението или платформата.

Обмен на валута по преференциални курсове

В Тексим Банк предлагаме възможността да направите обмен на валута по преференциални курсове при определени условия. Ако сумата, която искате да обмените, надхвърля 5 000 EUR (или има същата равностойност в друга валута), непременно се свържете с нашите консултанти и потърсете дилър от дирекция „Парични пазари и ликвидност“. С тях ще имате възможността да договорите преференциални курсове за покупка или продажба на валута от желан от вас вид. Това ще ви помогне да направите още по-изгоден обмен на валута и да получите повече за парите си.

Обмен на валута за фирми и за физически лица

В Тексим Банк можете да направите обмен на валута както в качеството си на физически лица, така и от името на вашата компания. Тарифите и условията за обмен на валута за физически лица можете да прочетете на сайта ни.

За обмен на валута за фирми можете да се свържете с наш консултант на телефон 02/903 56 21 и 02/903 56 29