Жилищен кредит

Тексим Банк предлага специални условия за жилищен кредит – заем, който ще ви помогне да построите или закупите своя първи дом, ваканционен или инвестиционен имот. Потребителите често бъркат понятията ипотечен и жилищен кредит, които до голяма степен си приличат, но между тях има известна разлика.

Разлики между ипотечен и жилищен кредит

Жилищен кредит

Когато кредитополучател вземе пари от банката, за да построи или купи жилище, това е известно като жилищен кредит. При закупуването имотът се ипотекира като залог за сигурността на връщане на взетия жилищен кредит, което често води до объркване между двата банкови продукта.

Кредитополучателите могат също да вземат жилищен кредит за закупуване на земя или ремонт на съществуващо жилище. Обикновено срокът за изплащане на жилищен кредит може да стигне до 30 години. Когато кредитополучател вземе кредит от банка за каквато и да е цел, като за тази цел заложи имот, който вече притежава, това е се нарича ипотечен кредит. Този вид кредит обикновено има по-малък срок на изплащане.

В Тексим Банк можете да получите дълги срокове за изплащане както на ипотечен, така и на жилищен кредит. Що се отнася до максималните размери на ипотечен и жилищен кредит, те са сходни. И при ипотечен, и при жилищен кредит от Тексим Банк можете да получите финансиране в размер до 85% от оценката на заложения имот.

Калкулатор за жилищен кредит от Тексим Банк

Жилищен кредит

На сайта на Тексим Банк ще намерите калкулатор, който ще ви помогне да се ориентирате какви биха били лихвите и вноските за търсения от вас жилищен кредит от Тексим Банк. Въведете желаната сума и срока, в който искате да я изплатите. Ако добавите отметката „Превод на заплата по сметка в Банката“, ще се ангажирате вашата заплата да бъде превеждана по ваша сметка в Тексим Банк. За сметка на това ще получите допълнителни преференции при офертата за жилищен кредит, които ще ви бъдат от полза.

В информацията, която ще видите накрая, се съдържат всички необходими за вас данни за търсения жилищен кредит: месечна вноска, лихвен процент, годишен процент на разходите (ГПР), дължими еднократни и месечни такси при обслужване на заема, обща сума за връщане.

Имайте предвид, че това не е окончателна оферта за жилищен кредит – в Тексим Банк даваме индивидуални предложения на всеки наш настоящ или бъдещ клиент. Така или иначе, изчисленията могат да ви помогнат да се ориентирате приблизително какви вноски бихте имали по търсения от вас жилищен кредит.

Жилищен кредит от Тексим Банк – параметри

Ако отговаряте на всички изисквания за жилищен креди на банката, можете да получите жилищен кредит в размери от 10 000 до 300 000 лв., в зависимост от вашите нужди и имота, който сте избрали. Срокът за връщане може да варира между 12 и 360 месеца, като продължителността на срока ще изиграя важна роля във формирането на месечните ви вноски.

Как да кандидатствате за жилищен кредит в Тексим Банк

Жилищен кредит

Кандидатстването за жилищен кредит в Тексим Банк е лесно. Можете да посетите най-близкия до вас офис и да разговаряте с консултант, който да ви помогне да получите оферта за жилищен кредит по възможно най-бързия начин. Той ще ви помогне да приготвите цялата нужна документация по кандидатстването и усвояването на жилищен кредит и ще поеме ангажимента да ги придвижва по реда, установен от Банката.

Ако нямате време за това, можете да получите персонална оферта за жилищен кредит, като подадете онлайн заявление. За целта попълнете формуляра за онлайн запитване за жилищен кредит, който виждате на сайта. В него трябва да ни съобщите някои данни за вас, за да можем да изготвим и да ви изпратим адекватна персонална оферта за жилищен кредит.

Имайте предвид, че личните данни са с най-високо ниво на защита според всички съвременни изисквания и няма риск да попаднат в злонамерени трети ръце. След като попълните формуляра, изчакайте наш консултант да се свърже с вас, за да уточните подробностите и в крайна сметка да получите оферта за жилищен кредит, специално разработена за вашите нужди и възможности.

Защо да вземете жилищен кредит от Тексим Банк

На първо място, един жилищен кредит от Тексим Банк може да покрие голяма част от оценката на желания от вас имот – можем да ви дадем финансиране до 85% от пазарната му оценка. Това означава, че не се налага да разполагате с голяма предварителна сума, а можете да си позволите покупка на жилище с далеч по-малко спестени средства.
След като подадете официално запитване за жилищен кредит, можете да получите предварително одобрение в рамките на само един работен ден. Това означава, че можете да придвижите покупката на жилището много по-бързо. Когато получите офертата си за жилищен кредит, ще установите, че в Тексим Банк се стараем да работим с възможно най-малки лихвени проценти. Причината е, че искаме да бъдем истински полезни на своите клиенти. Освен ниските лихви, в Тексим Банк можете да получите и допълнителни преференции при тегленето на жилищен кредит. Ще ви предложим отстъпки, ако превеждате заплатата си по сметка в Тексим Банк. Освен това, при теглене на жилищен кредит няма да плащате такси за кандидатстване и за оценка на кредитен риск при рефинансиране в други институции. При усвояването на своя жилищен кредит можете да получите специална кредитна карта, по която няма да дължите нито месечни, нито годишни такси са обслужване и поддръжка. Смятаме, че това е още едно удобство за всички потребители на жилищен кредит, които ще могат много по-лесно да управляват финансите си, както и да разполагат с резервен запас от средства за спешни случаи.
След като усвоите своя жилищен кредит и направите покупката, можем да ви дадем до 36 месеца гратисен период, в който няма да се налага да плащате вноски по заема. Това може да ви помогне да направите нужните ремонти и обзавеждане и да се установите спокойно, преди да започнете изплащането на своя жилищен кредит. През цялото време, докато кандидатствате, получавате или обслужвате своя жилищен кредит, можете да разчитате на пълно съдействие от страна на нашите служители. Вашият личен кредитен консултант ще ви помогне да преминете през процедурата по усвояване на жилищен кредит бързо, лесно и безпроблемно, за да получите възможно най-бързо своя шанс да притежавате нов дом.

Потърсете някой от нашите консултанти на тел. 02/903 55 00 и 0700 10 115 или в най-близкия до вас офис, за да получите отговори на всички ваши въпроси относно получаването на жилищен кредит от Тексим Банк.