Ипотечни кредити

Ипотечни кредити

Ще имате нужда от ипотечни кредити в моментите, в които искате да се сдобиете с първи дом, с ваканционен или инвестиционен дом, земя или друг вид недвижим имот. Можете също така да ипотекирате съществуващ вече имот, а с полученият кредит да закупите нов или да го използвате според нуждите и желанията си.

С получаването на ипотечни кредити вие се съгласявате да изплащате сумата на кредитодателя при договорени помежду ви условия – срокове, такси и лихви. През цялото това време самите ипотечни кредити се обезпечават от закупените имоти, тоест банката може да ги използва, за да възвърне дължимите си суми, ако вие не сте в състояние да ги покриете.

Защо да вземете ипотечни кредити от Тексим Банк

Предимствата на нашите ипотечни кредити далеч не се крият само в добрите лихви по тях. Ето още няколко важни характеристики, които ще ви създадат повече удобства при търсене на ипотечни кредити.

 • Изключително бърз отговор на запитванията. След като получим информация за желаните от вас ипотечни кредити, вашите данни и доходите ви, можете да получите предварително одобрение само в рамките на 1 работен ден.
 • Можете да получите ипотечни кредити, които да покриват до 85% от пазарната оценка на имота, който смятате да закупите. Малко банки в България могат да предложат подобни условия.
 • За да ви създадем още повече удобства, можем да предложим до 36 месеца гратисен период по нашите ипотечни кредити. Това означава, че можете да започнете да връщате заема до 3 години, след като го вземете.
 • Към всички ипотечни кредити предлагаме възможност да получите кредитна карта без месечни и годишни такси. Тя ще ви позволи да управлявате още по-лесно средствата си.
 • Освен ниски лихви, можем да ви предложим и допълнителни отстъпки при вземане на ипотечни кредити. В Тексим Банк няма такси за кандидатстване и за оценка на кредитен риск при рефинансиране на кредити в други институции.
 • Не на последно място, можете да разчитате на пълно съдействие от нашите консултанти. Те ще ви обяснят всичко за кредитите, лихвите, сроковете и възможностите, които има пред вас. Ще ви консултират във всеки етап от кандидатстването и усвояването на кредита, за да се чувствате спокойни и да пестите от времето си.

Какви ипотечни кредити се предлагат в Тексим Банк

Ипотечни кредити

Възможностите за получаване на ипотечни кредити в Тексим Банк по отношение на лихви, размери и срокове са изключително широки.

В Тексим Банк можете да получите ипотечни кредити за най-много 85% от пазарната оценка на избраните от вас имоти.

Минималният размер на сумите по ипотечни кредити е 10 000 лв., а максималните размери могат да достигнат до 300 000 лв.

Можете да изберете да изплащате своите ипотечни кредити в срокове от 12 до 360 месеца. В зависимост от избрания срок и лихвите ще се формират месечните ви вноски. Имайте предвид, че колкото по-кратък е срокът за изплащане на ипотечни кредити, толкова по-малка ще е крайната сума, която трябва да върнете.

Годишният процент на разходите (ГПР) за ипотечни кредити е променлив. Той се формира на базата на лихвите по ипотечни кредити в избраната от вас валута, но в него не са включени нотариални такси за учредяване, подновяване, промяна и заличаване на ипотеката и държавна такса за вписването, които вие дължите като кредитополучатели. В ГПР за ипотечни кредити обаче е включен разходът за имуществена застраховка, който се начислява според остатъка от главницата, ако застраховката е сключена с партнираща на банката застрахователна компания.

Кредитен калкулатор за ипотечни кредити

На сайта на Тексим Банк ще намерите удобен кредитен калкулатор за ипотечни кредити. Той ще ви помогне да се ориентирате бързо и лесно във възможностите, които нашите ипотечни кредити ви дават. Достатъчно е да въведете в калкулатора желаната от вас сума и срок и ще видите всички необходими данни по вноските и лихвите на нашите ипотечни кредити. Ако заплатата ви се превежда по сметката на Тексим Банк, ще получите допълнителни преференции в офертите за ипотечни кредити, така че обърнете внимание и на тази отметка. Ето каква информация ще видите:

Ипотечни кредити
 • Размерът на месечната вноска.
 • Променливият лихвен процент към момента на изчисляване на ипотечни кредити.
 • Размерът на застраховката „Имущество“ за първата година.
 • Минималният годишен процент на разходите (ГПР) според лихвите към момента на изчисление на ипотечни кредити.
 • Дължимите такси: еднократна такса за оценка на кредитен риск, такса за изготвяне на ипотека, такса оценка за обезпечения, месечна такса за сметка с дебитна карта.
 • Общата сума, която ще трябва да върнете по съответните ипотечни кредити, заедно с лихвите и таксите.

Важно е да знаете, че изчисленията с нашия калкулатор в никакъв случай не представляват реални и окончателни оферти за ипотечни кредити, а могат да служат само като ориентир. Конкретните лихви и вноски на всички наши ипотечни кредити се определят индивидуално за всеки клиент.

Как да получите реална оферта за ипотечни кредити от Тексим Банк

Ако искате да получите реална оферта за лихви и срокове от Тексим Банк, можете да попълните формуляра за заявка на ипотечни кредити в сайта ни. В него трябва да въведете личните си данни, както и да дадете повече информация за търсената от вас сума и предпочитания срок за връщане на взетите ипотечни кредити. Важно е да знаете, че личните ви данни са защитени и криптирани по най-високи съвременни изисквания, така че са в пълна безопасност.

Ипотечни кредити

След като попълните формуляра, изчакайте служител на банката да се свърже с вас. По време на разговора с него ще получите цялата нужна информация за търсените ипотечни кредити. Това ще бъде официална оферта за ипотечни кредити от Тексим Банк, в която ще научите всичко за лихвите и месечните вноски, които можем да ви предложим, както и за всички допълнителни детайли, които ви интересуват.

Имайте предвид, че заявката за оферта не ви ангажира по никакъв начин със сключване на договори за ипотечни кредити. Ние ще се постараем да ви дадем възможно най-добрите лихви и срокове, но докато не сключим официален договор в офис на банката, вие нямате никакъв ангажимент към офертата и съответните ипотечни кредити.

Ако имате каквито и да са въпроси по отношение на нашите ипотечни кредити, лихвите, сроковете и възможностите да се възползвате от тях, не се колебайте да се свържете с нашите консултанти на тел. 02/903 55 00 и 0700 10 115, както и в най-близкия до вас офис.